De meeste bedrijven hebben maar eens in de 10 jaar te maken met een verandering die zo groot is dat er een bundeling van projecten ontstaat. Niet verwonderlijk dat er dan in een bedrijf zelf weinig ervaring is met de opzet en uitvoering van het programma. De ervaring die de Mirato Group heeft opgedaan helpt deze klant in de opzet en uitvoering van een programma.

Klant

Health Insurance Company, internationaal actief. Een relatief jong bedrijf die een grote groei heeft doorgemaakt in de afgelopen 10 jaar.

Vraag

Voor het eerst sinds haar bestaan zal dit bedrijf een nieuw administratief systeem voor het verwerken van declaraties en het administreren van polissen gaan implementeren. Er is weinig ervaring in het opzetten, uitvoeren en monitoren van een programma met een dergelijke omvang. Om de kans op succes te vergroten is er behoefte aan ondersteuning van het management en governance. Niet alleen van belang voor de klant maar ook van belang voor de leverancier van het systeem.

Oplossing

Wij leveren advies op het gebied van programma- projectmanagement en programma governance. Niet alleen bij het opzetten maar ook tijdens de uitvoer van het programma ondersteunen wij door middel van workshops, coach sessies en het reviewen van plannen, planning en rapportages.

Resultaat

De organisatie is zich meer bewust van de impact die een dergelijke grote verandering op de organisatie heeft. De organisatie heeft heldere verantwoordelijkheid neergelegd bij de business case eigenaren en betrekt de organisatie zelf bij de uitvoering van de diverse projecten. Risico’s zijn benoemd, maatregelen genomen. Organisatie en leverancier hebben een toenemend vertrouwen in het bereiken van de programma doelstellingen. Projectmanagers hebben meer vertrouwen gekregen in de uitvoering van hun projecten.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *