CICD/DevOps en veilige omgeving

De afgelopen periode hebben veel organisaties de stap gemaakt naar cloud diensten en cloud technologie, zowel in public als private cloud omgevingen. Hierbij  zijn het vooral IT-afdelingen die jaren geleden al pionierden met projectmatig werken en methoden zoals Scrum en Agile. Sinds een tijdje rekenen we ook CICD/ DevOps tot dit rijtje van werkmethodieken. Maar wees gewaarschuwd: lang niet iedere organisatie is scherp op het proces van CICD/DevOps en de beveiligingsrisico’s die op de loer liggen.

 

Het waarom van CICD/DevOps
Vooral bij de ontwikkeling van apps en applicaties is het cruciaal om snel en wendbaar in te kunnen haken op ‘open einden’ en verandering. Een voorbeeld: Netflix lanceert per dag soms wel 10 nieuwe app-versies. Dan is CICD/DevOps ideaal. De overgangen tussen de gebruikelijke fases (1) Ontwikkelen, (2) Testen, (3) Acceptatie, en (4) Productie zijn dan namelijk geautomatiseerd. Het werkt sneller, efficiënter, en last-but-not-least: de gebruiker merkt niets van de updates die elkaar in hoog tempo opvolgen.

 

Wat heeft u aan ‘snel en wendbaar’ als u de risico’s niet in kaart hebt?
De toenemende populariteit van CICD/DevOps wordt niet alleen versterkt door betere techniek en tooling, maar ook door toenemende organisatieverandering en de daarmee samenhangende noodzaak tot meer aandacht voor security. Wilt u alert kunnen reageren op veiligheidsrisico’s voor, tijdens en na een (applicatie) ontwikkeltraject, dan moet u de risico’s wel in beeld hebben! Pas daarna wordt snelheid van handelen en wendbaarheid belangrijk. Alleen op deze manier kan uw organisatie zich gefundeerd wapenen tegen risico’s zoals cybercriminaliteit.

 

Hoe manage ik die veiligheidsrisico’s?
Dus hoe pakt u dit aan? Hoe brengt u uw CICD/DevOps veiligheidsrisico’s in kaart zodat uw organisatie ze op tijd oplost? Welke oplossingen bedenkt u op voorhand om uw informatiebeveiliging in het proces van CICD/DevOps op orde te hebben? Welke best practices zijn er beschikbaar in deze snel veranderende praktijk? Voor elke organisatie zijn de uitdagingen en oplossingen anders. Mirato Group is expert op dit gebied. Zoekt u naar meer inzichten of bent u op zoek naar een gerichte aanpak, vraag via de mail  onze brochure  aan: “Hoe veilig is uw ontwikkelstraat?” We helpen u graag met het scherp zijn op het proces van CICD/DevOps en de beveiligingsrisico’s.

 

Wie is Mirato Group?

Vraagt u zich af of uw bedrijf de informatiebeveiliging en -management goed op orde heeft? Mirato helpt u bij het analyseren en definiëren wat nodig is. Onze aanpak is uniek en persoonlijk. Onze kracht schuilt in het bundelen van kennis en ervaring op het gebied van informatiemanagement (IM), Informatiebeveiliging (IB), Agile werken, project- en programmamanagement. Samen met u werken we doelgericht en energiek toe naar een IM- en IB-beleid, en we vertalen dit naar concrete doelstellingen en deliverables. Het resultaat? Uw IM en IB is in orde, zodat u zich volledig kunt focussen op uw bedrijfsdoelen. Meer weten over onze aanpak?